Escada Magnetism

Escada Magnetism

Jag köpte Escada Magnetism i blindo på en internetbutik för att jag var mer eller mindre nyfiken på hur denna parfym skulle vara. Har hört mycket gott om den och eftersom den kommer från Escada, ett av de större modehusen så måste de ju leva upp till sitt rykte.

Parfymen i sig är inte en besvikelse, den är muskig, söt, rik och sofistikerad.Escada Magnetism
Från första början är lukten ganska skarp och klängande och ger upphov av sura bär, men efter ett par minuter blir den mer friskt sött. Den växer sig mer komplex med tiden, fortfarande kan man lukta sig till bären men även söta blommor, specifikt rosor och andra frukter. Escada parfymerna är väl kända för att vara mycket fruktiga och det är även denna.

Efter en timme har dock den fruktiga tonen lagt sig och det blir något mer herbalt, inte som grönt te. Jag kan inte riktigt beskriva doften eftersom den är något pepprig. Överallt är jag nöjd med doften men den borde prövas för varje individ då den säkerligen inte kommer passa alla.

Kan även säga att Escada håller på med inköp av päls till sina modehus, vilket många kända designers gör men man kan ha det i baktanke att man faktiskt stödjer deras produktion med att döda djur när man köper deras parfym och då kan man ju undra om det verkligen är värt det.

Taggat , , , , ,