Parfym – dofter som kommer från hjärtat

 

Parfym – dofter som kommer från hjärtat

Vad är det egentligen som gör att vi föredrar en viss doft? Vad är det som får våra sinnen att säga ”aha!” efterföljt av ett leende på läpparna? Mysteriet med parfymers roll bland oss som människor kan följas långt tillbaka. Så pass långt som till under pyramidernas tid då mynta, eukalyptus och t.o.m. cannabis användes bland Egyptens befolkning för att dofta gott.

Att välja rätt parfym

En doft säger ganska mycket om dig som person. Faktum är att en stor del av personkemi är baserad på dofter och subtila intryck såsom mikrorörelser samt kroppsspråk. Så när vi väljer en parfym så väljer vi också vilken personlighet vi vill utstråla. En parfym symboliserar så mycket mer än trender och marknadsföring – det symboliserar ditt val.

Rätt sorts parfym är såklart en individuell fråga som är högst öppen för tolkning. Fast om man ska vara strikt så bör en parfym vara någonting diskret. Att dränka sig själv i rakvatten eller bombardera en hel buss med ett rosa moln av rosenparfym är knappast att rekommendera. Tvärtom bör din favoritparfym vara någonting som bara märks när man kommer dig nära på håll, när man lär känna dig. På så sätt kommer också människor kunna associera just den parfymen med dig. Så bli inte förvånad om någon säger att det är ”din doft”!

Parfymer spelar många roller

Parfymer och essenser har många uppgifter och funktioner. Det kan användas som en enastående komplettering till redan snygg klädstil. Lika väl som det kan nyttjas för att göra ett gott första intryck under arbetsintervjun (i rätt mängd). Att lukta gott är helt enkelt någonting som alla uppskattar och som i allra högsta grad alltid kommer vara aktuellt. Dessutom kan parfymer trigga och väcka lyckliga minnen i människor. Den där träiga doften som den diskreta killparfymen ger kanske påminner om sommarstugans veranda som barn. Så med andra ord har du mycket av förarbetet klart vad beträffande att skapa god rapport med människor – ifall du luktar gott d.v.s.

Handla parfymer online – ett medvetet val

För dig som är seriös med parfymer eller helt enkelt bara vill göra ett medvetet livsstilsval så är parfymer online att föredra. Om du handlar dina parfymer på nätet så är chansen stor att du kan hitta parfymer som är nedsatt så mycket som hälften mot i butiker. Detta är till följd av att butiker och webshopar ofta handlar i stora grossistpartier och massiva volymer. Priserna blir därmed lägre och särskilt till följd av att webshopar sällan har en fysisk butik – bara lagerhantering.

Parfymer är alltså någonting mer än bara en simpel doft du sprayar på dig. Det är också vad du väljer att klä dig med rent kemiskt. Det kan komplettera din personlighet likaväl som det kan få dig att upptäcka nya sidor av människor du möter. Att parfymer har många uppgifter råder det knappast någon tvekan om. Det kan även faraonerna under Egypternas tid intyga då parfymer var otroligt populärt bland befolkningen.

Så om du inte redan har gjort det,se till att välja rätt parfym och se till att köpa parfym på nätet. Lycka till!

 

 

 

Taggat , , , ,